19 Απρ 2007

ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ

Και μετά από αυτή την διαφορετική, ας πούμε, νότα των Μαντινάδων,είναι κάτι άλλο που θέλω να μοιραστώ, εδώ, μαζί σας.
Tώρα θα ήθελα να πώ δυό λογάκια και γι΄αυτούς τους μικρόψυχους, αφελείς «έξυπνους» που μπορεί να έχουν τύχει και στον δικό σας δρόμο.
Και εννοώ εκείνους που είτε από μικροψυχία, είτε από κακία μεγάλη, είτε είς τ΄όνομα της αγάπης τους για κάποιο άλλο άτομο, θα έχουν το θράσος – να το πω – να σας κοιτάξουν στα μάτια και να σας αποκαλέσουν ψεύτες και εκμεταλλευτές.
Εκμεταλλευτές της ίδιας σας της ασθένειας!Ακουσον, Άκουσον.....!
Κάτι τέτοιους το λιγώτερο που μπορώ να τους αποκαλέσω είναι μικρόψυχους ή ηλίθιους.
Πρόκειται μάλιστα και για ανθρώπους που αποκαλούν τους εαυτούς τους Χριστιανούς!
Με την δική μου την νοημοσύνη καταλαβαίνω ότι πρόκειται σίγουρα για ανθρώπους που δεν έχουν γνωρίσει μεγάλο πόνο στη ζωή τους ή έστω δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν ποτέ τις μεγάλες αναποδιές που επιφυλλάσει η ζωή.
Δεν ξέρουν προφανώς πως είναι να ζεις στη σκιά μιας κρίσης.Δεν καταλαβαίνουν καν την αγωνία μας για το μέλλον.Αγωνία όχι μόνο για το αν θα καταφέρεις την κάθε μέρα να ανταπεξέλθεις στη δουλειά σου...... Αγωνία για τον έρωτα έπισης! Θα ερωτευτώ? Κι αν ναι, όταν συμβεί, θα υπάρχει ανταπόκριση ακόμη κι όταν ο ενδιαφερόμενος μάθει ότι πάσχω από Επιληψία? Κι αν όλα πάνε καλά και, έρθει ή ώρα να δημιουργήσω οικογένεια….
Άλλη Αγωνία για το παιδί, θα ΄ναι καλά, θα ΄ναι υγιές?
Είναι τόσα πολλά, και σίγουρα αυτοί οι ανθρωποι δεν μπορούν να νοιώσουν ή να καταλάβουν στο παραμικρό, προφανώς!
Που να καταλάβουν ότι εμείς, ακόμη και τις καθαρές και καλές – από κρίσεις – μέρες, όλα αυτά τα ερωτηματικά δεν μπορούμε να τ΄αποφύγουμε.
Που να καταλάβετε κύριε άγνωστε, εσείς που εκτοξεύεται με «ελαφράν τη καρδίαν», μια τόσο βαριά κατηγορία,ότι όχι απλώς δεν περνά μια τέτοια σκέψη από το μυαλό μας, αλλά και αν συνέβαινε, το μυαλό μας ειναι τόσο γεμάτο με πολυ πιο σοβαρά θέματα που
Δεν θα υπήρχε η διάθεση.
Απορώ πως είναι δυνατό να μην γίνονται κατανοητά αυτά από μόνα τους, έστω κι αν πρόκειται για τον πιο ηλίθιο των ηλιθίων!
Ο κόσμος δυστηχώς, δεν είναι όλος με λουλούδια σπαρμένος.!!
Παρόλαυτά αγαπητοί μου φίλοι και συνοδοιπόροι, κάτι τέτοιους τύπους προσπαθούμε και τους αγνοούμε.!Δεν αξίζουν την παραπάνω προσοχή μας, έτσι κι αλλιώς!
Είναι άνθρωποι που δεν σας γνωρίζουν πραγματικά και ούτε έχουν κάνει τον κόπο να προσπαθήσουν να σας γνωρίσουν καλύτερα και πάνω απ΄όλα να σας γνωρίσουν πραγματικά!
Έκατσα και τα έγραψα όλα αυτά γιατί όπως σίγουρα καταλάβατε, το έχω βιώσει.
Δεν το ελπίζω, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρη ότι σε κάποιους από σας θα έχει τύχει σίγουρα κάποιο παρόμοιο περιστατικό.
Έτσι τι καλύτερο από το να το μοιραστώ μαζί σας!Γιατί εδώ μιλάμε και τα λέμε όλα!!!

1 σχόλιο:

Nemertes είπε...

Καλημέρα!

Δεν το έχω βιώσει απλά... Μία που έλεγα "θα κάνω κρίση", μία που απαντούσε "λες ψέμματα και εκμεταλλεύεσαι την κατάσταση", μία που πήγα σπίτι, μία που έκανα μια κρίση όλη δική μου.

Ξέρεις που είναι τώρα αυτός ε; Στα αζήτητα...